ModelspoorClubZaanstad
Ga naar de inhoud

OPENDAG 24 SEPTEMBER 2022

De Model Spoorclub Zaanstreek houdt op zaterdag, 24 september 2022 van 10.00 tot 17.00 uur weer een "Open Dag", tegelijkertijd  met de braderie van Krommenie.
Ons clubgebouw "De klepkooi" is aan de Badhuislaan 2c in Krommenie.  
Daar kunt u o.a. zien, dat vanuit de haven van het N-spoor (schaal 1:160) een zelfstandig varende sleepboot  vertrekt .
Eerst gaan de slagbomen van de havenbrug omlaag, dan de brug omhoog en de sleepboot vaart zelfstandig het Noordzeekanaal op. Hij maakt een rondje op het kanaal, vaart onder de Hembrug door en gaat weer terug naar de haven. Alles automatisch.

Ook bij de H0-banen (schaal 1:87) is veel werk verzet De digitalisering is uitgebreid, veel problemen zijn opgelost en als het goed is kunnen er nu meer treinen rijden dan ooit! Natuurlijk met geluid en verlichting.
Een ons geschonken molen is gerestaureerd en heeft een mooi plekje gekregen en staat enthousiast te draaien. Er is een kleine camperplaats bij, waar één van onze leden een model van zijn camper heeft neergezet. Er staat ook een bord bij waaruit blijkt, dat niet iedereen het eens is met die camperplaats…

De modelbaan in de kleinste schaal, 1:220, het zogenaamde Z-spoor,staat op een tafel van 3,70 meter lengte en een variërende breedte van 0,7 tot 1 meter.. Deze kleine schaal is een getuigenis van perfectonischtische en realistiche  weergave tot in het kleinste detail. In de kleine locomotiefjes die op deze baan rondrijden heeft men een motor en een digitale decoder gebouwd die prima rij-eigenschappen heeft.

Nieuw is onze LGB (Lehmann Gross  Bahn (1:22,5)  spoorwijdte 45 mm
Na de aankoop van een voorraad LGB treinen compleet  met rails  was het een uitdaging om dit nog in ons clubhuis een plaats te geven. Na lang passen en meten zijn we tot de conclusie gekomen dat de baan een plaats in de hoogte moest  hebben en dat dan ook nog verdeeld over de twee ruimten die we tot onze beschikking hebben. Dus bovenin het clubgebouw . Een hele uitdaging !!  De LGB baan rijdt nu op ruim 2 meter hoogte door ons clubgebouw.
Zo zijn er nog vele details verder aangekleed en in verschillende stadia van ontwikkeling. Maar er is meer, dus kom maar kijken.
Als u ter plekke € 2,- sponsort mag u naar binnen, maar 12 jaar en jonger mag gratis mee, samen met een oudere sponcer

Graag tot ziens op 24 september a.s.

MSZ Modelspoorclub Zaanstad is een club van enthousiaste modelspoorders die gezamenlijk aan 4 modelspoorbanen bouwen
Terug naar de inhoud